вівторок, 2 липня 2024 р.

Відпустка у Хорватії. Калі.

 




До Хорватії в аеропорт  у місті Zadar літаком з Жешуву. Якщо завчасно планувати, то квитки не за шалені гроші. Краще пріоріті посадку з невеликою валізою та крюкзаком  брати. Якщо літак не затримають, як у нас було, то летіти півтори години. 

З аеропорту до автостанціїї можна доїхати автобусом. Розкладу не вдалося сфоткати, бо й так затримали нас на дві години, то вскочили в автобс з думкою, що то міг бути останній. Їхати треба було до  порту Gaženica, але поїхали далі до автостанції. Було вже пізно і пароми не ходили так часто, як в день. З автостанціїї на таксі ( за 12€)до порту. Назви я так і не знайшла цього порту. Важливо, що там є пароми , які ходять до Preko і каса, яка працює навіть в ночі. 



Квиточки можна купувати онлайн з додатку, що вказаний в буклеті фірми. 
25 хв і ми в Preko. Це не кінцева зупинка. На таксі, або за домовленістю до Калі. Це близько, на машині хвилин 10-15. А ось пішки гуляючи десь до 40 хв. 
В Калі ми прибули в ночі. Пляжі тихі, чисті- краса. Ранок нам показав, що є склепи, але "так собі". Ринку фактично немає. Але приємна жіночка продає по 3€ за кг гарні фрукти. Свята для шлунка не буде, але з голоду не пропасти.
Калі містечно сімейних пар і пенсіонерів. Тут тихо і спокійно, пляжі обладнані переодягальнями та душем, є лавочки, і навіть обладнаний спуск для інвалідів. 





Де поїсти знайти можна. Але з ранку тут наче всі на каві і воді. А вже після 13 годин ближче до вечері починає смердіти, ну нє, пахнути риба., і не тільки вона.
 Якщо є бажання приготувати щось самостіно, то в Калі є чудовий м'ясний магазин. Мені здалося сімейний. Є свинина, телятина, говядина. Відріжуть, що хочете, є ковбаси, гамбургери( звичайно сирі). На мангалі буде просто казка.

Немає коментарів:

Дописати коментар